Artikels

Witte Miet wil Piet worden

Dit jaar had de jeugdraad van Ninove het sinterklaasfeestje georganiseerd op een zaterdag, namelijk 4 december. De weergoden waren de goede Sint echter niet gunstig gezind. Paard en kar moesten genoodzaakt op stal blijven door de sneeuw. De jeugd stond hem op te wachten buiten in de kou en waren dan ook superblij toen ze hem zagen. Daarna ging ieder binnen in de Kuip om zich te verwarmen.

Miet, een in wit geklede en behaarde vrouw, stapte op het podium en vertelde dat ze droomde om ooit Piet te worden. Ze was ervan overtuigd dat Pieten wit zijn, maar arme Miet toch. Ze probeerde haar kwalificaties te bewijzen voor de kinderen met allerlei opdrachten en spelletjes, maar ze wisten wel beter.

Na enige tijd kropen de kinderen dichter en tenslotte op het podium. Miet deed ze regelmatig achter Sinterklaas roepen, iets te veel, waardoor ze stelselmatig meer en meer uitgelaten werden. Toen Sinterklaas dan eindelijk van achter het gordijn kwam, was het een echte stormloop. Ze waren iets te opgepept, naar mijn mening.

Sinterklaas sprak met iedereen persoonlijk, iedereen kwam aan beurt en kreeg zijn pakje. Nadat iedereen weg was, kon het opruimen beginnen. De foto's zijn terug te vinden op onze website.

Nieuw werkjaar 2011 begonnen

Na het verlof, werden we geconfronteerd met serieuze wateroverlast in Ninove en omstreken maar nu is de situatie gestabiliseerd en kan er terug worden gevendeld in de zaal van het Instituut Heilig Harten te Ninove.

Voor degenen die in het buitenland waren of de gebeurtenissen nog eens willen herlezen, volgt hier een korte samenvatting. Op 14 november begon het zwaar te regenen in heel België, wat op vele plaatsen voor overstromingen zorgde. In onze streek werd eerst Geraardsbergen getroffen, daarna Ninove en later verder stroomafwaarts Denderleeuw, Liedekerke en Aalst.

Op 16 november zat de ring van Ninove potdicht, doordat het grootste deel van de binnenstad was ondergelopen. Ook in het Instituut Heilig Harten stonden de klaslokalen vol water en kon er enkele dagen geen les worden gegeven (zie het VRT nieuws). De situatie stabiliseerde echter vlug en nu is er niets meer van te zien.

In Denderwindeke trad de Elsbeek buiten haar oevers waarbij het water over de Edingse steenweg begon te vloeien richting Meerbeke. De steunkant van de steenweg vloeide mee weg en een 40 tal huizen werden geëvacueerd. Op dit moment is één rijvak berijdbaar en werden er verkeerslichten gezet zodat de auto's om beurt door kunnen.

Op 28 november werd er terug gevendeld. Het valt echter af te wachten of we met de aangekondigde sneeuw, wekelijks gaan kunnen samenkomen. Geïntresseerden kunnen best contact opnemen met Lieven Vanderlinden, zodat de laatste info kan worden door gegeven.

9e Gildedag in Hoogstraten

De 9e Gildedag werd georganiseerd op zondag 26 september in Hoogstraten en tot ieders frustratie, was het al aan het regenen voor we vertrokken, het zoveelste weekend op rij. Het was ontegensprekelijk het jaar van de regen en de vroege winterkilte. Op de website van de federatie was aangegeven dat het binnen te doen was, dus gingen we ervoor.

Halverwege de rit stopte het met regenen en kwam de zon erdoor. In Hoogstraten stonden we lange tijd in de file, het was namelijk ook koers en kermis, waardoor de steenweg afgezet was en we mochten omrijden. We vonden nog parking aan de Sint-Katharinakerk van Hoogstraten, mooi versierd met linten en zeker een bezoekje waard.

Er was een podium opgezet op de steenweg juist voor het Begijnhof waar al een volksdansoptreden bezig was. Het was dus toch buiten te doen. De talrijke gildevlaggen waren uitgestald aan de ingang van het Begijnhof en in de kerk van het Begijnhof kon het koningszilver worden bewonderd. Op regelmatige tijdstippen kon men in de kerk de jachthoornkring van Sint-Hubertus uit Brasschaat horen en achter de kerk was er een tuincafé met muziek.

Het stedelijk museum, ook gelegen in het Begijnhof, was speciaal langer open en in de achtertuin werd het boog- en kruisboogschieten georganiseerd. Speciale aandacht verdient de kunstmatige grot gemaakte van gekleurde flessen waar het lichtinval zorgde voor een mooi landschap in de glasmozaïek.

De dansoptredens van de verschillende gildes volgden elkander op en het was al vlug de beurt aan de Gelmelzwaaiers, de vendelgilde uit Hoogstraten. Naast de Brechtse reeks op trommel, waren er vooral muziekreeksen, zowel op moderne als klassieke muziek. De jongsten hadden duidelijk wat moeite met de worpen. Eén van de voorvendeliers hield er wel van de vlag zo dicht mogelijk bij het publiek te zwaaien.

De Twirling groep The All Stars uit Kinrooi was nieuw dit jaar en zorgde voor een aangename verfrissing. De jonge meisjes waren zeer bedreven in het jongleren en werpen van hun baton. Eén van hun outfits was wel bijzonder verhullend, warm kan het zeker niet geweest zijn, maar het was alvast een zeer mooie show.

De zon had een tijdje voor warmte gezorgd maar nu werd het toch wel erg kil. Na de optredens van de gilden, ging de plaatselijke fanfare nog wat spelen. Het was echter te koud geworden om te blijven zitten en we gingen naar de auto. Nog geen 100 meter verder begon het al te regenen. We waren juist op tijd in de auto om aan de stortbui te ontsnappen. Ja, dit was echt wel het regenjaar, maar goed, we zaten droog en hadden toch heel wat gezien.

Een mooie dag voor Ninove Speelstad

Het was relatief vroeg opstaan op zondag 19 september voor de opbouw van Ninove Speelstad. Het parkeerverbod op het Dr. Hemmeryckxplein werd dit jaar beter gerespecteerd, enkel aan de rand van het plein stonden nog enkele auto's die na verloop van tijd ook zelf plaats maakten. Takelen was deze keer niet nodig. De stoelen en tafels werden buiten gehaald, de standjes en tentjes opgezet, de springkastelen opgeblazen en de gekke fietsen uitgestald. De tijd vloog voorbij en het was al vlug middag.

De jongste kinderen van de jeugdbewegingen waren goed op tijd om 13u maar het grote publiek liet wat op zich wachten, tot de zon erdoor kwam en het echt mooi weer werd. Na enige tijd werd het zo druk dat er niet meer kon worden gevendeld, er was gewoon geen plaats meer. Na enkele bijna ongelukken was het beter om te stoppen.

Speciaal dit jaar was de meet & greet met Musti, moderne dans gegeven door de scouts en de Funky Kids Disco met de disco dino's. Normaal konden we ook op het podium vendelen maar de opbouw van de disco dino's duurde iets te lang. Ze hadden ook de muziekinstallatie bij en uiteindelijk was er geen tijd over om nog op onze muziek te vendelen. Om 18u werd er begonnen met afbreken en inpakken, zodat iedereen tussen 19u en 20u naar huis kon gaan.

Onverwachte zon op 900 jaar Nossegem

Het zag er niet zo goed uit voor de historische stoet op zondag 12 september in Nossegem. Zowel de organisatorische onzekerheden als de voorspelde regen kon heel wat roet in het eten gooien. Het was de bedoeling om te vendelen samen met de volksdansers van Sterrebeek.

Nossegem vierde zijn 900 jarig bestaan met op vrijdag standup comedy, Kamagurka en een fuif. Op zaterdag was er Gunther Neefs, Udo en de Kreuners. Op zondag was er gospel mis, historisch eetfestijn, historische optocht, covertband The Soulutions en vuurwerk. Doorlopend waren er kermisattracties.

De rit naar Nossegem was regenachtig en zelfs ter plaatse was het nog volop aan het regenen. Een eerste voorzichtige opklaring kwam er door rond 14u. We werden begeleid naar de start van de stoet in de Leon Boereboomlaan.

De stoet ging vervolgens door de Kersenbergstraat, Burggrachtstraat, Namenstraat, Hubert Wauteletstraat, Mechelsesteenweg, Joseph D'Hondtstraat, Kleinveldhof, Guldendelle, Hubert Wauteletstraat, Namenstraat en Van Opstalstraat. De opgestelde 300 meter werd dus 3.5 km, een klein verschil.

Onderweg kwam de zon er echt door en kon er toch nog worden gevendeld. Door de regen was er veel volk thuis gebleven en konden ze dus naar de stoet komen kijken. Het einde was aan de kerk van Nossegem, een eerder bizar einde omwille van het plaatsgebrek. Het drankje achteraf was meer dan welkom, waarna iedereen huiswaarts keerde.

Kille wind op het Sportfeest in Lovendegem

In Ninove zag het er nog mooi uit, maar in Lovendegem aangekomen, werden we begroet door een barre winterwind. De selecties waren nog bezig en her en daar waren er nog voetbal aan het spelen. Het was duidelijk veel minder strikt dan op het Landjuweel van vorig jaar.

De verschillende KLJ groepen hadden geen tentjes zoals vorig jaar, maar wel zeilen waarin ze beschutting konden zoeken. Er was een eerder klein tentje waar het publiek kon in schuilen en fruit of ijscreem kopen. Verder was er nog een drankstandje en een heel groot veld.

Het namiddagprogramma begon met enkele toespraken en het KLJ lied, waarbij alle 41 KLJ groepen werden uitgenodigd om in de ring te komen meezingen. Daarna mocht KLJ Lovendegem openen met een zelf gecreëerde choreografie waarin het vendelen, wimpelen en dansen elkaar mooi afwisselde. Toen volgde de Brechtse reeks voor alle vendeliers en dat waren er behoorlijk wat. Heel de ring stond vol en het was echt een mooi schouwspel.

Daarna volgde atletiek, iets dat ons minder kon boeien. Het begon te regenen en we gingen schuilen in het toch wel te klein tentje. Het stopte juist op tijd zodat we de wimpelreeksen konden zien, maar daarna begon het echt te gieten. Chapeau voor de KLJ die bleven verder doen in hun korte broek of rok, maar voor ons was het weer te slecht om te blijven. Alvast een aanrader voor binnen 2 jaar, maar dan toch liever met wat meer zon.

Kies mee voor Ninove Speelstad

Op zondag 19 september werken we terug mee aan Ninove Speelstad, waarvoor we nu al bezig zijn met de voorbereidingen. Graag hadden we al wat feedback, zodat we alles goed kunnen plannen.

Dit jaar zullen er meer vlaggen zijn dan vorig jaar, en met tegengewicht zodat worpen mogelijk worden. Vlaggen kunnen vooraf gereserveerd worden door naam en adresgegevens door te spelen. Specifieke muziek kan ook worden aangevraagd, welke dan wordt gespeeld zonder de planning van andere shows in het gedrang te brengen.

Naast het vrij vendelen, organiseren we dit jaar ook twee cursussen: stoet vendelen en worpen. Na het voltooien van een cursus wordt een diploma uitgereikt. Men kan zich vooraf inschrijven door naam en adresgegevens door te geven of ter plaatse, aan de infostand van Amico. Anoniem reageren kan ook door deel te nemen aan de poll op het Nieuwsblad. Zodoende hebben we een idee van het aantal deelnemers.

Er zijn wel nog enkele nieuwigheden, maar dat is voorlopig nog geheim. Hopelijk is het terug zo fantastisch weer als vorig jaar en wordt het een energieke Ninove Speelstad !

Vaandels zeggen ons

Hoe enig mooi is ’t vlaggenspel,
Sierlijk kunstig, traag en snel.
Bruisend leven, uiting van kracht,
Zwaaien met vaandels, wat een pracht !

Laag over de grond, hoog in de lucht,
Spelend, volhardend, vrij en tucht.
Dynamisch, zelfverzekerd, heen en weer,
Brengen vaandels vreugde, telkens weer.

Lenig ritme, kleurenpracht,
Victorie zaaien, dag en nacht.
Festijn van vreugde, feestelijk getint,
’t zijn vaandels, ’t zijn vaandels m’n kind !

Sober spel, geen rijkelijke tooi,
Levendig, warm menselijk, dat is mooi.
Geest en stof, een vriendenspel,
’t zijn vaandels, U begrijpt het wel.

Bovenstaande tekst komt uit het lied Joost van Zootje uit Blitterswijck.

17e Landjuweel van de gilden in Vlimmeren

In het weekend van 26 en 27 juni werd het 17e Landjuweel van de Kempense gilden georganiseerd op het feestterrein aan de Gierledijk in Vlimmeren (Beerse). Tijdens deze 5 jaarlijkse wedstrijd strijden de talrijke aanwezige gilden om de eer en een prachtige tinnen kan als trofee.

De Sint-Sebastiaansgilde van Vlimmeren won in 2005 het Landjuweel in Meer en mocht dus het volgende Landjuweel organiseren. De gejureerde disciplines zijn volksdansen, vendelen en boogschieten.

Op zaterdag was er een schietwedstrijd met 5 wapens: de handboog, voetboog, Sint-jansboog, kleine kruisboog en buks. Op zondag was er de gildemis, een schoon inkomen en het gildefeest.

Het schoon inkomen is een optocht doorheen de gemeente die herinnert aan de traditionele intrede van de gilden van de 14e en 16e eeuw. Tijdens de stoet toonden de gilden hun traditionele kledij, koningszilver, bogen, vlaggen, patroonheilige, koetsen en paarden.

Aangekomen op het feestterrein, konden de groepen elk een dans en vendelnummer demonstreren aan het publiek en de jury. Het volksdansen werd telkens afgewisseld met vendelen, soms op volksmuziek, soms op tromgeroffel, soms zonder begeleiding.

Alhoewel er met momenten een hevige wind stond, was het prachtig weer en werd er heel veel gedronken. Sommige gilden hielden het eenvoudig, andere brachten attributen op de dansvloer zoals graan en dorsvlegels of pronkten met hun lekkere jenever. Bij het vendelen werden vooral de hoge of moeilijke worpen zeer geapprecieerd.

Na 20u werd de Sint-Jorisgilde van Nieuwmoer als winnaar uitgeroepen en mag deze in 2015 het volgende Landjuweel organiseren. Hopelijk kunnen we er dan terug bij zijn.

Facelift website

Onze website kreeg een grondige facelift met lichtere kleuren en afgeronde kaders, om de leesbaarheid verder te verbeteren. Hier en daar werden er ook inhoudelijke aanpassingen doorgevoerd.

Dit zal alvast niet de laatste aanpassing zijn, aangezien pcs en browsers constant evolueren. Een website groeit immers samen met de kennis van de bouwer(s).

Opmerkingen en/of suggesties hoe het nog beter kan, zijn altijd welkom.



De Quaeye Werelt in Deurne

De Quaeye Werelt is een evenement georganiseerd door De Legende vzw, een re-enactment vereniging uit het Antwerpse, die de late middeleeuwen terug tot leven brengt. Ze trachten het middeleeuwse leven (15e eeuw) zo waarheidsgetrouw mogelijk uit te beelden. Deze herbeleving ging door op 5 en 6 juni in het park Rivierenhof te Deurne (Antwerpen).

Het leek me leuk om eens naar de roots van het vendelen terug te keren en desondanks dat de rit op en af regenachtig was, was de veldslag zelf zeer zonnig. Het domein was verdeeld in een ambachtenmarkt (smid, houtbewerking, pottenbakken, bogen, etc. ), een tentenkamp voor de krijgers en het eigenlijke slagveld.

Om 14u30 marcheerden de groepen één voor één het slagveld op. De baniers werden naar voren gedragen en met enkele vuistslagen kon het gevecht beginnen. Al vlug werd duidelijk waarom het merendeel van het publiek rechts stond, op een heuvel. Links waren de kanonnen en geweren opgesteld die weliswaar spectaculair waren, maar ook een overdonderend lawaai maakten.

De hellebaarders bliezen de aanval terwijl de pijlen hoog in de lucht vlogen. Na enige tijd begonnen er groepen te deserteren, niet echt realistisch, maar dat was de enige manier waarbij één partij kon winnen. Een kleine groep bleef over, werd vervolgens omsingeld en moest zijn helm met kleurrijke veren afgeven als teken van onderwerping.

Als slot presenteerden de moedige krijgers zich aan het publiek en deden een laatste charge naar het publiek toe, om dan terug te keren naar hun tentenkamp en te eten. Na 5u begon het dan te regenen en werd het tijd om naar huis te rijden.

Infodag op zaterdag 24 april en zondag 2 mei

Op zaterdag 24 april en zondag 2 mei, beiden om 10u30 (voormiddag), organiseren we een info- en instapdag met als doel het publiek te informeren en nieuwe leden aan te trekken. Deze dag is echter niet enkel voor vendeliers.

Misschien spreekt één van de volgende beschrijvingen jou wel aan.

Neem je graag foto's ? Bemerk je de lichtbronnen en kan je ze naar jouw hand zetten ? Ken je iets van beeldverwerking ? Trek je er graag op uit ? Dan ben jij misschien de fotograaf die wij zoeken.

Heb je een goede video camera ? Ken je iets van video bewerking ? Ga je graag op stap ? Dan ben jij misschien de videograaf die wij zoeken.

Kan je trommelen ? Speel je al enige tijd op een blaasinstrument ? Is muziek jouw passie en heb je een open geest ? Dan ben jij misschien de muzikant die wij zoeken.

Heb je weinig tijd maar wil je af en toe eens iets meepikken van het vendelen of dansen ? Heb je nood aan wat cultuur, ontspanning, een goede babbel of wil je eens zien wat er allemaal leeft in Vlaanderen ? Dan ben jij misschien de sympathisant die wij zoeken.

Toch niet jouw ding, maar je wil wel eens komen kijken en/of babbelen ? Van harte welkom in de turnzaal van het Heilig Harten te Ninove !

Aprilse grillen op de Paasfeesten in Leuven

Het weer was twijfelachtig, de dag ervoor had het nog stevig geregend en de weersvoorspellingen in de week gaven de ene dag mooi weer, de volgende dag storm. Op zaterdagmorgen 3 april kwam het zonnetje boven de wolken piepen en we besloten er toch maar voor te gaan.

Om de wielertoeristen van de Ronde van Vlaanderen te vermijden, hadden we afgesproken aan het Belleheide sportcomplex. De rit verliep probleemloos en we waren goed op tijd in Leuven. We verdwaalden even in het mooie Begijnhof, dronken nog iets en gingen dan naar het centrum.

De grappige presentator van vorig jaar was er terug en de groepen stonden gereed om zich van hun beste kant te laten zien. De vendeliers van Carpevento en ’t Havermeuleke vochten moedig tegen de hevige winden, waarvan één windstoot bijna met de tent van de muzikanten weg was. De kleurrijke dansers van Reuzegom en ’t Havermeuleke vulden heel het plein en het jarige Rozemarijntje stal de show met eenvoudige maar mooie dansjes.

De internationale groepen waren dit jaar de folkloregroep Meguva uit Palanga (Litouwen), de volksdansgroep Oriënt Culemborg uit Betuwe (Nederland), het zang en dance ensemble Krakowaicy uit Krakow (Polen) en Les Bitous de Montaigut en Combraille uit Frankrijk. Les Bitous vielen op met hun originele dansjes, alsook het ensemble Krakowaicy met hun mooie kledij.

Na het vendelen en dansen waren de kinderen aan de beurt die de kilo’s paaseieren mochten rapen die het stadsbestuur het plein opgooide. De oogjes glinsterden bij zoveel lekkers. Nadien gingen we nog even kijken naar het paaslam maar de rij wachtenden was al bijzonder lang.

We aten en dronken nog iets, stapten naar de auto en toen begon het lichtjes te regenen. Voordat de bui echt doorbrak zaten we echter droog in de auto. Ja, dat zijn aprilse grillen, maar die namen we er graag bij.

Neem deel aan de uitstap naar de Paasfeesten op 3 april

Zoals vorig jaar organiseren we ook dit jaar een uitstap naar de Paasfeesten in Leuven op zaterdag 3 april om 13u. We gaan kijken naar de voorstelling van de groepen op de Grote Markt, de paaseierenworp en de versnijding van het paaslam.

Eerst komen de groepen al dansend en vendelend door de winkelstraten naar het centrum waar ze dan elk een optreden van een tiental minuten verzorgen. De 4 buitenlandse groepen worden momenteel nog geheim gehouden, maar de Leuvense groepen Carpevento, Reuzegom, ’t Havermeuleke en Rozemarijntje staan er terug. De kindervolksdansgroep Rozemarijntje viert bovendien zijn 20 jarig bestaan, ik ben benieuwd wat ze in petto hebben.

Daarna volgt de paaseierenworp waarbij de kinderen naar voren mogen komen, dichtbij het stadsbestuur die de paaseieren zo ver mogelijk gooien. Tenslotte is er de versnijding van het paaslam wat we vorig jaar niet hebben gezien, dus dat blijft een verrassing.

De foto's van vorig jaar zijn te bekijken op onze website http://amico.hopto.org/ en ik ben ervan overtuigd dat het dit jaar terug een boeiend dans- en vendelspektakel wordt.

U kan zich nu al inschrijven door een email te sturen naar lieven.vanderlinden@gmail.com, met vermelding van naam, voornaam en woonplaats. Aan de deelnemers wordt enkel een bijdrage in de vervoers- en parkeerkosten gevraagd. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe goed de auto(s) gevuld zijn. We zullen terug in Ninove zijn rond 17u.

Reageer: Voorlopige resultaten polls

Enige tijd geleden maakte we enkele polls aan op het Nieuwsblad met vragen die ons bezig houden en die belangrijk zijn voor de verdere groei van de groep. We zijn aangenaam verrast door het aantal stemmen en kunnen er al enkele voorlopige conclusies uit trekken.

De interesse voor oefensessies in de week zijn zeer laag, terwijl zaterdagvoormiddag en zondagvoormiddag om 10u30 zeer hoog scoren. Als deze trend zich verder zet organiseren we dus binnenkort instapdagen op deze tijdstippen.

Meer dan de helft kiest om gedurende twee uur te oefenen. Naargelang de omstandigheden zullen er één of meerdere pauzes zijn en kunnen er vroeger vertrekken indien dit zo afgesproken wordt. Een meerderheid wil om de 2 weken oefenen, kort gevolgd door wekelijks. Verdere stemmen brengen hierin hopelijk meer duidelijkheid.

Tenslotte zijn vooral uitstapjes in trek, gevolgd door doe activiteiten en muziek; en in minder mate het vendelen. We bedanken onze lezers alvast voor de feedback en houden er zeker rekening mee.

Wanneer schikt een oefensessie het best ?

- dinsdagavond om 19u
- dinsdagavond om 20u
- woensdagavond om 19u
- woensdagavond om 20u
- donderdagavond om 19u
- donderdagavond om 20u
- zaterdagvoormiddag om 10u30
- zaterdagnamiddag om 13u
- zaterdagnamiddag om 14u
- zaterdagnamiddag om 15u
- zondagvoormiddag om 10u30
- zondagnamiddag om 13u
- zondagnamiddag om 14u
- zondagnamiddag om 15u


4% (8 stemmen)
3% (6 stemmen)
7% (14 stemmen)
5% (11 stemmen)
4% (9 stemmen)
1% (3 stemmen)
15% (31 stemmen)
9% (19 stemmen)
10% (21 stemmen)
8% (16 stemmen)
14% (29 stemmen)
7% (14 stemmen)
5% (11 stemmen)
7% (14 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 206
Hoelang mag een sessie maximaal duren ?
- 30 minuten
- 1 uur
- 1.5 uur
- 2 uur


0% (0 stemmen)
10% (4 stemmen)
37% (15 stemmen)
54% (22 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 41
Hoe vaak wil/kan u oefenen ?
- wekelijks
- om de 2 weken
- om de 3 weken
- maandelijks
- zeer zelden


37% (10 stemmen)
44% (12 stemmen)
11% (3 stemmen)
7% (2 stemmen)
0% (0 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 27
Waar woont u ?
- Ninove
- Geraardsbergen
- Galmaarden
- Gooik
- Roosdaal
- Denderleeuw
- Liedekerke
- andere


30% (19 stemmen)
10% (6 stemmen)
8% (5 stemmen)
3% (2 stemmen)
2% (1 stem)
21% (13 stemmen)
10% (6 stemmen)
17% (11 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 63
Wat is uw leeftijd ?
- jonger dan 6 jaar
- 6 tot 12 jaar
- 12 tot 18 jaar
- 18 tot 24 jaar
- 24 tot 40 jaar
- 40 tot 65 jaar
- ouder dan 65 jaar


0% (0 stemmen)
0% (0 stemmen)
14% (6 stemmen)
18% (8 stemmen)
32% (14 stemmen)
25% (11 stemmen)
11% (5 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 44
In welke activiteiten hebt u interesse ?
- vendelen
- muziek
- uitstapjes
- doe activiteiten
- creativiteit
- publiciteit
- organisatie


8% (8 stemmen)
21% (22 stemmen)
28% (29 stemmen)
25% (26 stemmen)
18% (19 stemmen)
0% (0 stemmen)
0% (0 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 104

Opstart kleine vlaggen voor kinderen vanaf 6 jaar

Na het succes van de kleine vlaggen tijdens Ninove Speelstad, hebben we besloten om deze verder uit te werken en een tegengewicht te bevestigen aan de stokken zodat alle vendelfiguren en zelfs worpen mogelijk worden. Deze stokken wegen iets minder dan 1 kg en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Weldra kunnen we met oefensessies voor kleine vlaggen starten, waarbij de verschillende vendelfiguren op een speelse manier worden aangeleerd. Uiteraard gaan we beginnen met zeer eenvoudige concepten en houden we rekening met de leeftijd.

Deelnemers mogen hun eigen muziek meebrengen om op te oefenen en zo te leren bewegen op het ritme van hun muziek. Het tijdstip van deze sessies moet nog worden vastgelegd.

De keuzemogelijkheden zijn:
- dinsdagavond om 19u
- dinsdagavond om 20u
- woensdagavond om 19u
- woensdagavond om 20u
- donderdagavond om 19u
- donderdagavond om 20u
- zaterdagvoormiddag om 10u30
- zaterdagnamiddag om 13u
- zaterdagnamiddag om 14u
- zaterdagnamiddag om 15u
- zondagvoormiddag om 10u30
- zondagnamiddag om 13u
- zondagnamiddag om 14u
- zondagnamiddag om 15u

Foto's van een eerste sessie zijn terug te vinden op onze verenigingspagina (Nieuwsblad).
Geintresseerden mogen zich nu al melden en zeggen wanneer ze willen komen oefenen.